Här kommer ni att bo i våra olika paket

klarslidepaket

Säljö

Säljö är en av Karlskronas alla fantastiska öar. Under sommarmånaderna drivs här Karlskronas barnkoloni med barn från hela kommunen.
Anläggningen består av fem byggnader. En huvudbyggnad där det finns fullt utrustat storkök, matsal med plats för 70 personer, samlingsrum, toalett, dusch och tre bostadsrum. Tre av byggnaderna är boendebaracker. Varje barack är uppdelad i två boendedelar med plats för 8-26 personer. I varje boendedel finns fyra rum med tre våningssängar i varje rum samt ett enkelrum. Här finns också två toaletter samt två tvättrum med fyra handfat i varje tvättrum.
Den fjärde byggnaden är en duschbarack, med ett duschrum & toalett för tjejer och ett likadant för killar. I denna barack inryms även en tvättstuga.

Ta sig hit
För att komma över till Säljö får man ta en liten båttur på ca 100 meter. Självklart så fixar vi överfarten till ön från Knösö brygga.
Till Knösö brygga kan man ta sig med bil, buss eller kollektivtrafik. Åker ni tåg till Karlskrona och vill ha transport med egen buss så kan vi hjälpa till med att boka denna. Åker ni med kollektivtrafiken har ni en promenad på ca 3 km till båtöverfarten. Hör av er till oss så hjälper vi er att lösa packning eller buss/taxi hela vägen fram.

Att göra
På Säljö finns det mängder med saker att hitta på. På området finns en stor fotbollsplan där man kan spela fotboll, brännboll, kubb, krocket – här är det bara fantasin som sätter stopp. I lekförrådet hittar ni allt ni behöver för att aktivera er. Efter en hård fotbolls- eller brännbollsmatch kanske man vill svalka av sig, då är det bara att ta sig ner till den egna stranden som finns på ön. Där finns en lång flytbrygga som man kan bada från och det finns även två omklädningsrum på stranden. Vill man bara ta det lugnt, så finns det möjlighet att slå sig ner i sofforna i samlingsrummet och kanske spela ett spel.

FIRST HOTEL STATT

När ni har valt paket med boendeval hotell kommer ni att bo på First Hotel Statt, som ligger mitt i centrala Karlskrona, vid stadens största torg – Stortorget. Hotellet är ett vackert sekelskifteshotell med 107 rum och bemanning dygnet runt.

Ta sig hit
Åker ni tåg till Karlskrona så är det bara några minuters promenadavstånd till hotellet som ligger ca 700 meter ifrån stationen. Kommer ni med bil så går det bra att stanna för i och urlastning alldeles i närheten. Om ni behöver assistans
med parkering hjälper personalen er gärna.

Att göra
First Hotel Statt ligger väldigt centralt med shopping, restauranger, bio och diverse sevärdheter precis runt hörnet. Karlskrona stad ligger på flertalet öar och det finns fantastiska promenadstråk längs med vattnet. På gångavstånd
från hotellet ligger också två intressanta muséer som ni inte bör missa, Marinmuseum och Blekinge Museum, eller varför inte ta en promenad för att ta er upp på Bryggareberget och njuta av utsikten över både staden och skärgården.