Säljö är en av Karlskronas alla fantastiska öar. Under sommarmånaderna drivs här Karlskronas Barnkoloni, med barn från hela kommunen.
Anläggningen består av fyra byggnader. En huvudbyggnad där det finns fullt utrustat storkök, matsal med plats för 70 personer, samlingsrum, toalett, dusch och tre bostadsrum. Tre av byggnaderna är boendebaracker. Varje barack är uppdelad i två boendedelar med plats för 8-26 personer. Det finns också en duschbarack med ett duschrum för tjejer och ett för killar. Här finns också en tvättstuga.
Varje boendedel i barackerna är uppdelad på fyra rum med plats för 4-8 personer i varje rum, i våningsängar. Här finns också två toaletter och två tvättrum med totalt åtta handfat.

Ta sig hit

För att komma över till Säljö får man ta en liten båttur på ca 100 meter. Självklart så fixar vi överfarten till ön och båten avgår från Knösö brygga.
Till Knösö Brygga kan man ta sig med bil, buss eller kollektivtrafik.
Åker ni tåg till Karlskrona och vill ha transport med egen buss så kan vi hjälpa till med att boka denna.
Väljer ni att åka med kollektivtrafiken så hjälper vi självklart till med att köra er packning så att ni slipper dra med det på bussen. Ni kommer även att ha en promenad på ca 3 km framför er till båtöverfarten när ni har klivit av bussen.

Att göra

På Säljö finns det mängder med saker att hitta på. På området finns en stor fotbollsplan där man kan spela fotboll, brännboll, kubb, krocket, ja bara fantasin sätter stopp. I lekförrådet hittar ni allt ni behöver för att aktivera er. Efter en hård fotbolls- eller brännbollsmatch kanske man vill svalka av sig. Då är det bara att ta sig ner till den egna stranden som finns på ön. Där finns en lång flytbrygga som man kan bada från. Även två omklädningsrum finns på stranden.
Vill man bara ta de lugnt så finns det möjlighet att slå sig ner i sofforna i samlingsrummet och kanske spela ett spel.