Hur kan vi förbättra klasskassan?

Posted · Add Comment

Det finns idag en uppsjö företag som riktar sig till klasser och föreningar som vill dryga ut sina kassor. Fördelen med att sälja företagens produkter är många, ni slipper hålla lager, ni blir inte stående med saker ni inte kan sälja, erkända varumärken, företagen erbjuder oftast säljhjälp och tips m.m. Vad gäller provision och förtjänst är företagen idag väldigt lika. Det viktigaste att tänka på innan man bestämmer vilket företag man vill sammarbeta med är att ta reda på vad ni tror ni kan sälja och vad eleverna tycker är kul att sälja.

Har ni ett brett utbud av produkter ni kan sälja ökar också chansen till att hitta köpare. Tänk på att Mamma & Pappa ska inte behöva köpa upp en årsförbrukning av kakor. =)

Här finns ett antal företag som erbjuder produkter att sälja mot provision. Tulpankungen, Delikatesskungen, Sockgrossisten, Kakservice och Föreningsklappen.

Att tjäna pengar till klasskassan kan göras på hur många sätt som helst. Förutom att sälja produkter från företag kan man låta fantasin skena iväg.
DISCO – anordna disco på skolan

LOPPIS – Anordna en loppmarknad, det finns nog mängder med saker som anses vara skräp hos er men guld värt hos andra.

FÖRSÄLJNING – Baka bullar och knacka dörr, gör en skoltidning ni kan sälja. Här kan man komma på många bra saker att sälja.

TJÄNSTER – Enklare tjänster kan utföras, hundpromenader, barnvakt, räffsa löv, klipp gräs, tvätta bilar m.m

Comments are closed.

 
  • ÄventyrsbanaTidsåtgång: ca 2h Antal/lag: 7-8 personer Puls: +++ Klurighet: ++
  • VattensportTidsåtgång: 1-2h Antal/lag: 3-5 personer Puls: +++++ Klurighet: ++
  • Mästarnas MästareTidsåtgång: ca 2h Antal/lag: 4-8 personer Puls: ++++ Klurighet: +++++
  • Bumper BallTidsåtgång: 1-2h Antal/lag: 4 personer Puls: +++++ Klurighet: +++